Een kledingprotocol geeft duidelijkheid

Onze ‘zichtbaarheid’ is
onder invloed van sociale media…

Steeds vaker schrijf ik een kledingprotocol voor bedrijven. Wat trek je wel aan op de werkvloer en wat niet? Matig kleedgedrag is een doorn in het oog van leidinggevenden. Begin er maar eens over: “Uh Mieke, wil je andere schoenen aantrekken of een goedpassende bh?” Wel zo handig als een ervaren stylist deze taak op zich neemt.

Onze ‘zichtbaarheid’ is onder invloed van sociale media, websites en persoonlijk contact sterk toegenomen. Heel leuk maar tegelijkertijd ook lastig. Want wat trek je nu aan? Hoe stijl je jezelf hip en toch zakelijk? Er kan heel veel, maar niet alles is leuk of handig. Sneakers, een strak jurkje of toch maar een jasje? 

Tijdens de workshop “Professional & eigentijds” blijkt dat het niet meer zo eenvoudig is. Het is niet meer zo zwart-wit. Het verschilt per branche, bedrijf, functie en gelegenheid. Bovendien is het er de laatste jaren een stuk leuker op geworden. Persoonlijker en speelser. Daar ligt meteen ook de uitdaging, want wat past er goed bij jou en je bedrijf?

Mijn ervaring is dat iedereen – man of vrouw – vooral zichzelf wil zijn in een stijl die bij hem of haar past. Geen belerende woorden, maar praktische tips waarmee je iedere dag in een handomdraai een mooie set tevoorschijn tovert. Het begint met uit te zoeken wat jou goed staat. Welke kleuren en stijlen flatteren. Een kleur- en stylingadvies is een fijne basis die je zowel voor je werk als privé kunt gebruiken. 

Of ik nu voor een klein advocatenkantoor, het Nederlands Belastingmuseum, Shell of Procter & Gamble werk, de basis is hetzelfde. Met als belangrijkste tip: goede verzorging, frisse kleding die niet per se hip hoeft te zijn maar wel eigentijds. Het lijstje met don’ts wordt aangevoerd

Online styling blog 2 merel van t wout Een kledingprotocol geeft duidelijkheid

met: slonzige of blote kleding, korte broeken bij mannen en sandalen (met sokken).

Feit is dat kleur- en stylingadvies met protocol doorgaans goed wordt ontvangen. Zolang het maar respectvol en persoonlijk is. Het is duidelijk en voorkomt onwenselijk kritiek. Nieuwe werknemers hoeven het ook niet zelf uit te vogelen. Tijdens de contractbespreking kan er meteen een kort en duidelijk lijstje worden meegegeven.


5 reacties

 1. I read this ρost completely concerning the difference of newest and prevіoսs technologies, it’s аmаzing artіcle.

  my blog; Slot jdb (wiki-Coast.win)

 2. Нi there, everytһing is going nicеly here and ofc᧐urse every one is sharing
  data, that’s in fact excellent, kеep up writing.

  Here іsѕ my web page Nonton IndoXXI

 3. Useful info. Lucky me I found your web site unintentionally, and
  I am surprised why this coincidence did not came about in advance!
  I bookmarked it.

  Here is my website … Sex Portale Erotyczne

Reacties zijn gesloten.